Com podem evitar la sobrecàrrega de la visió durant el teletreball?

Durant aquests dies de confinament, sou molts els que teletreballau des de casa, passant així un bon grapat d’hores davant l’ordinador. Pero com afecta la llarga exposició a les pantalles a la nostra visió? Què podem fer per combatre-ho? Vos ho explicam tot a continuació!

EFECTES OCULARS DE LA LLARGA EXPOSICIÓ

Fatiga visual: és el primer efecte que sorgeix desprès d’una prolongada exposició a les pantalles. Això ocorr quan els ulls, acomodats a la petita distància que hi ha entre ells i la pantalla, perden el contrast, produint així molèsties al cap o sorgint vermellors als ulls i sequedat ocular.

Efectes de la llum blava: la lumm blava o violeta de la pantalla LCD y LED conta amb una longitud d’ona que és perjudicial per als ulls, provocant un envelliment anticipat de la retina i del cristal·lí.

Interrupció de la son i insomni: l’ús prolongat dels dispositius digitals al vespre provoca molt sovint problemes per dormir, inclús episodis d’insomni.

Impacte de la tecnologia 3D: hi ha vegades que la visualització en excés d’imatges en 3D, provoca una distorsió entre la imatge real i la que es perceb a través del cervell. Això pot arribar a provocar mal de cap, cansament i, fins i tot, nàusees.

REMEIS PER COMBATRE LA SOBRECÀRREGA VISUAL

Per tal d’evitar alguns d’aquests efectes anteriors, la marca de vidres Essilor proposa una serie de consells a seguir per a no sobrecarregar la nostra visió durant aquests dies en els quals passam molt de temps davant les pantalles: 

1.Parpallejar de forma freqüent.

2.Evitar reflexes sobre la pantalla

3.Adoptar una bona postura corporal

4.Utilitzar lents específiques per a protegir-te de la llum blava.

5.Posar en práctica la regla 20-20-20: cada 20 minuts i durant 20 segons, mirar fora de la pantalla cap a un objecte que es trobi, almenys, a 6 metres de nosaltres.

Seguir aquests consells vos ajudarà a desconectar la vista i reduïr, i fins i tot, evitar el cansament ocular que sol aparèixer cap al final del dia desprès de passar moltes hores davant les pantalles.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Translate