Durant aquests dies de confinament, sou molts els que teletreballau des de casa, passant així un bon grapat d’hores davant l’ordinador. Pero com afecta la llarga exposició a les pantalles a la nostra visió? Què podem fer per combatre-ho? Vos ho explicam tot a continuació!

EFECTES OCULARS DE LA LLARGA EXPOSICIÓ

Fatiga visual: és el primer efecte que sorgeix desprès d’una prolongada exposició a les pantalles. Això ocorr quan els ulls, acomodats a la petita distància que hi ha entre ells i la pantalla, perden el contrast, produint així molèsties al cap o sorgint vermellors als ulls i sequedat ocular.

Efectes de la llum blava: la lumm blava o violeta de la pantalla LCD y LED conta amb una longitud d’ona que és perjudicial per als ulls, provocant un envelliment anticipat de la retina i del cristal·lí.

Interrupció de la son i insomni: l’ús prolongat dels dispositius digitals al vespre provoca molt sovint problemes per dormir, inclús episodis d’insomni.

Impacte de la tecnologia 3D: hi ha vegades que la visualització en excés d’imatges en 3D, provoca una distorsió entre la imatge real i la que es perceb a través del cervell. Això pot arribar a provocar mal de cap, cansament i, fins i tot, nàusees.

REMEIS PER COMBATRE LA SOBRECÀRREGA VISUAL

Per tal d’evitar alguns d’aquests efectes anteriors, la marca de vidres Essilor proposa una serie de consells a seguir per a no sobrecarregar la nostra visió durant aquests dies en els quals passam molt de temps davant les pantalles: 

1.Parpallejar de forma freqüent.

2.Evitar reflexes sobre la pantalla

3.Adoptar una bona postura corporal

4.Utilitzar lents específiques per a protegir-te de la llum blava.

5.Posar en práctica la regla 20-20-20: cada 20 minuts i durant 20 segons, mirar fora de la pantalla cap a un objecte que es trobi, almenys, a 6 metres de nosaltres.

Seguir aquests consells vos ajudarà a desconectar la vista i reduïr, i fins i tot, evitar el cansament ocular que sol aparèixer cap al final del dia desprès de passar moltes hores davant les pantalles.

Categorías: BLOG

0 commentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Translate