Moçambic

Aquest país africà va ser el primer on Òptica Bellavista arribà a través de la col·laboració d’una de les seves sòcies, Maria Cànaves. Va ser al 2006 a través de la Fundació Ruta de la Luz i avui ja fa en catorze que, any rere any, Maria viatja a Moçambic per oferir els seus coneixements professionals a una població en situació de pobresa.

Allà visiten diferents centres, com orfanats, centres mèdics, escoles…i hi treballen conjuntament per poder-lis oferir els millors serveis, en aquest cas, òptics. Normalment hi té una estada de dues setmanes, tot i que hi ha arribat a estar per un període de dos mesos.

L’any 2014 fundaren l’Òptica Encontro al barri de Massaca, on s’hi van formant diferents tècnics per a que puguin proporcionar les ulleres que na Maria i els seus companys recepten quan viatgen des d’Espanya a fer-hi revisions.

Per altra part, també s’ha de destacar la formació que actualment estan proporcionant a Bulande, un estudiant d’optometria a qui financen els estudis universitaris a la Facultat Unilúrio d’Optometria de Nampula. Bulande començà l’any 2014 com a tècnic a l’Òptica Encontro i ara ja és a punt de convertir-se en un optometrista. 

Translate