QUI SOM

Una mirada al futur, sense oblidar els inicis.

Òptica Bellavista va nèixer al Port de Pollença l’any 1996 de la mà de les optometristes Margalida Villalonga i Maria Cànaves.

El centre òptic que, en un primer moment, es situà al C/ Ponent, just a una cantonada de la Plaça Miquel Capllonch, ben aviat obrí el seu segon establiment a Pollença,l’any 1998, al C/ Antoni Maura.

En l’actualitat, atenen, amb l’ajuda de dues empleades més, una bona part de la població pollencina a qui ja porten servint fa més de vint anys, així com també reben la visita de molts turistes que estiuegen a les nostres terres.

De cara a un futur no molt llunyà, està en marxa un projecte per introduir un gabinet d’audiologia als dos centres d’Òptica Bellavista, desprès que Maria Cànaves hagi obtingut el títol d’audioprotesista a Madrid.

Coneix l'equip...

Maria Cànaves

ÒPTIC OPTOMETRISTA

Margalida Villalonga

ÒPTIC OPTOMETRISTA

Francisca Cantallops

AUXILIAR D'ÒPTICA

ACCIÓ SOCIAL

RWANDA

La tasca de na Maria a Rwanda començà l’any 2012, quan les monges dels Sagrats Cors de Pollença, coneixedores de la labor que ja feien a Moçambic, es posaren en contacte amb ella oferint-li implantar el mateix projecte de salut visual a Rukara, Rwanda, on les monges dels Sagrats Cors tenen, des de fa més de 25 anys, una casa de germanes.

Així, al maig de 2012, emprenien el viatge cap a Rwanda, on es dedicaren a revisar la visió de la població en general, prestant especial atenció a la dels nins més petits i dels estudiants.

En aquest cas, na Maria i els seus companys voluntaris que han passat per allà s’allotjaven al casal religiós on na Teresa residia juntament amb altres germanes, una casa d’acollida que ha suposat un gran referent per a la població per les tasques que han realitzat.

Aquesta col·laboració entre elles i Fundación Ruta de la Luz es realitzà durant tres anys, però a causa del gran desenvolupament en matèria de sanitat a Rwanda, els centres de salut ja ofereixen el servei òptic i, per tant, aquest projecte solidari arribà al seu fi.

Aquest país africà va ser el primer on Òptica Bellavista arribà a través de la col·laboració d’una de les seves sòcies, Maria Cànaves. Va ser al 2006 a través de la Fundació Ruta de la Luz i avui ja fa en catorze que, any rere any, Maria viatjà a Moçambic per oferir els seus coneixements professionals a una població en situació de pobresa.

Allà visiten diferents centres, com orfanats, centres mèdics, escoles…i hi treballen conjuntament per poder-lis oferir els millors serveis, en aquest cas, òptics. Normalment hi té una estada de dues setmanes, tot i que hi ha arribat a estar per un període de dos mesos.

L’any 2014 fundaren l’Òptica Encontro al barri de Massaca, on s’hi van formant diferents tècnics per a que puguin proporcionar les ulleres que na Maria i els seus companys recepten quan viatgen des d’Espanya a fer-hi revisions.

Per altra part, també s’ha de destacar la formació que actualment estan proporcionant a Bulande, un estudiant d’optometria a qui financen els estudis universitaris a la Facultat Unilúrio d’Optometria de Nampula. Bulande començà l’any 2014 com a tècnic a l’Òptica Encontro i ara ja és a punt de convertir-se en un optometrista.

MOÇAMBIC

SENEGAL

Margalida Villalonga va viatjar l’any 2015 a Missirah, Senegal. Fruit d’una col·laboració de la Fundación Ruta de la Luz i Dentistas Sobre Ruedas, varen començar aquest projecte que, a dia d’avui, encara continua.

Una vegada a l’any i durant 15 dies es desplaça un óptic-optometrista a les instal·lacions que Dentistas Sobre Ruedas, al llarg dels anys, ha muntat per atendre les necessitats odontològiques de la població. Per la seva part, Fundación Cione Ruta de la Luz, aporta el material necessari.

Dins el programa Ver para Crecer, que la Fundació Ruta de la Luz té des de fa temps, una vegada a l’any, des d’Òptica Bellavista, ens desplaçam al centre que la Fundació Sant Joan de Déu té a Palma.

Allà s’encarreguen de fer revisions visuals als usuaris del centre, gent amb exclusió social i pocs recursos i, posteriorment, se’ls envien les ulleres noves, ja graduades.

SANT JOAN DE DÉU

Translate