Els millors aliments per a la teva salut visual

Els ulls necessiten que es tengui cura d’ells i la millor forma de fer-ho és mantenint-los nets i cuidar l’alimentació del nostre dia a dia, amb aliments que aportin tots els nutrients necessaris.

Afortunadament, la dieta mediterrània conté aliments beneficiosos per a la nostra vista, de forma que ajuda a combatre el risc de desenvolupar malalties visuals, com ara les catarates o la degeneració macular associada a l’edat. A continuació et detallam quins són aquests aliments.

Bròquil

El bròquil és l’aliment més complet per la vista, ja que conté vitamina A, la qual protegeix les cèl·lules oculars de possibles danys a la retina, vitamina C, beneficiosa pels vasos sanguinis dels ulls i la vitamina E, que ajuda a prevenir la degeneració macular asociada a l’edat.

Tenen propietats semblants tots els vegetals de fulla verda, com la lletuga o l’espinac.

Llavors de girasol i de soja

Riques en vitamina E, són aliments que actuen com a escut protector de l’envelliment, mantenint així una bona visió tot i el pas dels anys.

Peix blau

El peix blau, com el salmó o la tonyina, és una bona font d’àcids grassos omega 3, els quals ajuden a que la vista tengui un funcionament correcte.

En el cas de tenir uns nivells baixos d’aquests greixos pot donar lloc al síndrome de l’ull sec.

Pebre vermell

El pebre vermell és una font beneficiosa per als vasos sanguinis dels ulls a través de la vitamina C que conté. El color vermell i la brillantor de la seva superfície, aporten vitamines A i E, les quals actuen com a escuts protectors de problemes de visió. 

Fan aquesta mateixa funció, altres aliments com la maduixa o la papaia.

Ostres

Les ostres conten seleni i zinc, dos minerals que ajuden també a prevenir enfermetats relacionades amb la visió. També és una font d’omega 3.

Aporten les mateixes propietats, altres aliments com la llet o les llagostes.

Cítrics

Cítrics com la taronja o la llimona, i el kiwi, tenen un alt contingut de vitamina A i C, les quals perfeccionen el funcionament de la vista durant el dia i la nit, ja que ajuda a reestructurar el col·lagen i prevenir així les catarates i la vista borrosa.

Ou

Àcids grassos omega 3, zinc i luteïna, són les propietats dels ous que ajuden a mantenir els ulls en bon estat. El rovell de l’ou, a més, és ric en vitamina A, D i E.

Fruits secs

Les nous, cacauets, les avellanes o les ametlles, són alguns dels fruits secs que s’estan convertint en els snacks de moda per ser rics en vitamina E, seleni i omega 3.

Pastanagó

Conegut per tenir grans beneficis per la vista, destaca el betacarotè, que ajuda a prevenir les catarates. Té també vitamina C, B1 i minerals, que protegeixen els ulls.

Oli d'oliva

L’oli d’oliva ajuda a prevenir la degeneració macular que afecta a les persones majors. Es recomana prendre dues cullerades d’oli d’oliva al dia.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Translate