La importància de l’ús d’ulleres de sol

La importància de portar ulleres de sol no només sorgeix en l’estiu, sino també durant l’hivern i inclús en els dies ennuvolats, per tal d’evitar els danys que poden causar els raigs ultravioletes que provenen del sol. Pero, per què és important utilitzar-les?

 

       Protegeixen la pell del voltant dels ulls dels forts raigs.

       Protegeixen també els ulls del vent.

    Ajuden a mentenir l’ull humit, sobretot en el cas d’aquells que sofreixen sequedat ocular.

     Protegeixen, encara més, els ulls clars, més dèbils davant la llum solar a causa de la menor quantitat de melanina.

       Ajuden a prevenir la degeneració macular degut a l’edat.

       Protecció de la córnea.

       Evitar conjuntivitis, inflamació o visió borrosa.

 

És per això que es recomana l’ús continuat d’ulleres de sol durant les sortides a l’aire lliure. Ara bé, no serveix qualsevol tipus d’ullera, sino que cal estudiar-ho en deteniment abans de comprar-la per tal de que compleixi els següents requisits:

 

       Han de ser ulleres homologades, ja que protegeixen, segons l’Associació Espanyola d’Optometristes, de la radiación visible i ultravioleta, mentre que una ullera no homologada, no només no protegeix, sino que a més deixa pasar més radiació.


    La muntura s’ha d’adaptar el millor possible a la fesomia de cadascú, per tal de protegir al màxim. El més recomanable és provar-se diversos models abans de la compra per tal de comprovar com s’adapten al rostre en qüestió. No es recomana fer la compra online, ja que no seria possible emprovar-s’ho.


       És important no elegir el model d’ulleres en funció del preu i comprar-les a llocs no homologats, i per tant molt més barats, pot suposar un risc: venedors ambulants, paradetes a la platja, etc. Possiblement unes ulleres molt barates no t’aportaran una protecció adequada. Tot i això, a les òptiques i als establiments especialitzats, trobaràs un gran ventall de preus variats i seran ulleres 100% segures.


       En el cas dels nins i nines, és recomanable que des de que són petits se’ls acostumi a portar ulleres de sol. Els seus ulls són encara més sensibles que els dels adults, de tal forma que és important que utilitzin ulleres adaptades a les seves necessitats i que tenguin un disseny còmode.

 

A Òptica Bellavista estarem encantades d’ajudar-te i assessorar-te en l’elecció de les ulleres de sol que millor s’adaptin a tu. T’esperam!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Translate